Groupe Renault подари на Негово Светейшество папа Франциск Dacia Duster, специално проектирана за нуждите на папата. Автомобилът беше доставен вчера на Светия отец от Кристоф Дриди, управляващ директор Groupe Renault Румъния и изпълнителен директор Dacia, и от Ксавие Мартине, генерален мениджър Groupe Renault Италия, по време на посещение в резиденцията на папата във Ватикана.

„Папамобилът“ е с бял екстериорен цвят и бежов интериор. Моделът, базиран на Dacia Duster, е дълъг 4,34 метра и широк 1,80 метра.

Автомобилът е трансформиран от екипите на отдела за прототипи и отдела за специални нужди Dacia в Румъния, в сътрудничество с Romturingia. Тази адаптирана версия има 5 места, едно от които представлява удобна седалка на задния ред.

Автомобилът интегрира специфични решения и аксесоари, специално проектирани, за да го направят подходящ за нуждите на Ватикана: голям панорамен покрив, подвижна стъклена надстройка, 30 мм по-нисък просвет, за по-лесен достъп до купето, както и вътрешни и външни опорни елементи.

Подарявайки „папамобил“ на Ватикана, Groupe Renault предава своя опит като автомобилен производител в услуга на нуждите на папа Франциск.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации