Компанията Bentley представи специална версия на купето Continental GT, посветена на рекорда, поставен от Рис Мълен в легендарното състезание Пайкс-Пик от това лято. Автомобилът ще излезе в ограничена серия от 15 бройки.

На 30 юни 2019 г. Bentley за втори път постави рекорд в надпреварата в класа на серийните автомобили. Зад волана на Continental GT пилотът Рис Мълен преодоля трасето с дължина 19,99 км за 10 минути и 18 секунди, като подобри предишното постижение с 8 секунди. Година по-рано отново той, но с Bentley Bentayga, също записа рекорд, като свали 2 минути от постижението на Пол Даленбах с Range Rover Sport.

 

В чест на рекорда компанията пусна на пазара специална версия Bentayga под името Pikes Peak. А сега подобен вариант се предлага и за Continental GT. Той е боядисан в отровно-зеленото Radium by Mulliner с гланцирани черни акценти, има допълнителни аеродинамични елементи от карбон, спирачни механизми в цвят Acid Green и гуми Pirelli P Zero. На решетката на радиатора е поставено числото 100, което показва, че рекордът е постигнат в юбилейната за бранда година.

 

Салонът на лимитираното Bentley Continental GT е в два цвята, като основният е черна Beluga, а допълнителният – Radium. Използвани са още алкантара и карбон, а предният панел е украсен с изображение на трасето Pikes Peak с времето за неговото преминаване. На вратите са поставени декоративни колони на аудиосистемата Bang&Olufsen.

 

Под капака на Contintnel GT, как и на състезателната кола, е поставен 6,0-литров W12 с турбо, който развива 635 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 8-степенен автомат, а задвижването – към четирите колела. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и развива 333 км/ч.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации