Специалистите от ателието Hennessey подготвят спортен автомобил с мощност 1200 к.с., който ще се появи през 2021 г. В неговата основа ще бъде новото поколение на Chevrolet Corvette, като двигателят ще получи два турбокомпресора, а част от елементите му ще бъдат подменени. Освен това, Hennessey ще предложи и версии на автомобила с по-малка мощност.

„Очакваме, че новият C8 Corvette ще се превърне в отлична основа, благодарение на която вашите клиенти ще могат да персонализират своите автомобили, като им прибавят значителна допълнителна мощност“, коментира основателят на ателието Джон Хенеси.

 

Той допълни, че през последните два месеца компанията му е получила гоям брой запитвания за това, дали ще предлага новия Corvette. Заради това е създаден онлайн-форма, на която се приемат поръчки за автомобили. До момента техният брой е над 250 и продължава да расте, като основното, което искат бъдещите купувачи е повече мощност.

 

На първо време, тунинг-ателието ще предложи подобрена изпускателна система, която, както отбелязват специалистите, ще доведе до малко увеличение на мощността. Силовият агрегат ще получи 2 турбокомпресора, за да достигне 1200 к.с. Освен това, ще бъде усъвършенствана трансмисията, като производителността ще се предава на задните колела.

 

Суперколата ще получи допълнителни аеродинамични елементи – пакет CarbonAero, а също така подобрени спирачки Brembo, регулируемо окачване, както и специални гуми и джанти.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации