Компанията Mercedes-Benz публикува дизайнерски скици на новото поколение на модела си GLA, чиято премиера ще се състои на 11 декември. От тях става ясно, че след смяната на генерациите автомобилът повече ще прилича на кросоувър, а не на „повдигнат“ хечбек, като е сега.

Вече е известно, че височината на Mercedes-Benz GLA ще бъде увеличена поне с 10 см, като това носи полза не само за дизайна, но и помага за увеличаване на пространството над главите на пасажерите. В същото време дължината на модела ще бъде намалена, но пък разстоянието между двете оси ще нарасне. Багажникът също ще е по-голям.

 

Промените ще позволяват и увеличаване на възможностите за трансформация на салона на новия GLA, като задният ред седалки не само ще може да се прибира, но и да се мести напред. За разлика от „баткото“ GLB, моделът ще се предлага само с 5 места, но някои от елементите от интериора ще бъдат използвани и при по-малкия като размери автомобил.

 

Засега е известно, че по време на премиерата ще бъдат представени само версиите със стандартни мотори. През 2020 г. ще се появят модификациите GLA 35 и GLA 45/45 S, които са разработени с помощта на подразделението AMG.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации