Сезон 2019 се оказа последният за заводската програма на Skoda в WRC2, като компанията спечели за четвърти пореден път титлите във WRC2, а Кале Рованпера стана шампион в WRC2 Pro.

Информацията беше обявена от тим мениджъра на Skoda Motorsport Павел Хортек в Прага, където чешката компания награди шампионите, състезаващи се с Fabia R5, сред които и двукратният рали шампион на България Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев.

ФИА раздели WRC2 на две заради Skoda – единствената компания със заводски тим в тази категория за сезон 2019, като Рованпера спечели титлата, а в WRC2, където са частните пилоти спечели Пиер-Луи Лубе, също с Fabia R5.

За сезон 2020 Кале ще е пилот на Toyota в WRC, а най-вероятно Skoda ще участва с Ян Копецки в чешкия рали шампионат, като Skoda Motorsport ще се концентрира върху работата с клиентите на компанията – в края на тази година в световен мащаб се състезават 328 коли Fabia R5, а тази седмица се сглобява кола №50 от новата версия Fabia R5 Evo.

Хортек допълни, че Skoda Motorsport може да подкрепя Оливер Солберг през следващия сезон, но той няма да кара за заводския тим на чехите.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации