Компанията BMW е взела решение да продължи производството на електромобили i3 поне до 2024 г., като предстои той да бъде обновен, за да може да бъде конкуретноспособен. Именно компактният хечбек беше първата сериозна крачка на баварския производител в посока електрификация. И въпреки, че продажбите му не са големи, той се радва на стабилно търсене.

В момента i3 се продава с батерия с капацитет 42,2 кВт/ч, които осигурява пробег от 310 км по цикъла WLTP. При излизането на пазара хечбекът беше оборудван с батерия с 22 кВт/ч, а през 2016 г. нейният капацитет беше увеличен на 33,2 кВт/ч. Сега всички версии са с акумулатор с 42,2 кВт/ч, като предстои ново увеличение, което ще се случи още през 2020 г.

 

След 2024 г. обаче BMW i3 ще бъде спрян от производството, като компанията няма да пусне негов директен наследник. По това време баварците ще трябва да бъдат готови с цяла гама нови електромобили и хибриди, като първите от тях са електрическа версия на 1-Series, дългоочакваният i4 (седан, който ще се конкурира с Tesla Model 3), кросоувърът iX3 и електрическият флагман на марката iNext.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации