Ориентираното към висока производителност Mini Cooper John Cooper Works (JCW), което е и най-мощният модел на британската марка, не се нуждае от двигател с вътрешно горене, заяви вице-президентът на американското подразделение на компания Майк Пейтън, като по този начин намесва, че хечбекът ще се превърне в електромобил.

Според Пейтън, мъникът има потенциал да се превърне в изцяло електрически модел, от какъвто пазарът има нужда. Той е на мнение, че в съвременният автомобилен свят, едно превозно средство може да бъде много бързо и без да използва двигател с вътрешно горене. Топ-мениджърът все пак се застрахова, като допълни, че за да се случи подобно нещо, сегашната технология за създаване на батерии за електромобили трябва да бъде усъвършенствана.

„Засега Mini ще продължи да произвежда хибридни версии (плъг-ин) на своите двигатели с вътрешно горене и те ще се предлагат на пазара заедно със стандартните модели, които не са електрифицирани“, каза още вице-президентът на американското подразделение на марката.

 

В момента Mini предлага хибриден вариант на Countryman, но в края на 2020 г. ще пусне на пазара и изцяло електрически Mini Cooper SE, който ще има пробег от 190 км с едно зареждане. Голямото предимство на компанията е, че има достъп до разработките на концерна BMW, който в последно време ударно развива електрифицирани модели.

 

„Батерията и електромоторът могат да осигурят по-голяма производителност от двигателя с вътрешно горене и да изкачат наша марка с едно стъпало по-нагоре“, каза още Пейтън, като уточни, че напълно електрическият Mini Cooper JCW вероятно ще бъде готов до 2024 г.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации