Компанията BMW представи ексклузивна версия на купето с 4 врати M8 Gran Coupe. Тя се казва First Edition и ще се появи на пазара през март 2020 г. От автомобила ще бъдат произведени само 400 бройки, като всяка от тях ще струва 230 000 долара.

Всъщност, базовият вариант на модела 840i и без това е един от най-скъпите модели на марката, като струва минимум 110 000 долара. Желаещите да платят два пъти повече за луксозен автомобил на BMW ще имат тази възможност, като така със сигурност техните коли ще се отличават значително от останалите от този модел.

 

Дизайнът на екстериора до голяма степен е вдъхновен от концептуалното M8 Gran Coupe, представено на автосалона в Женева през март 2018 г. Флагманът на бранда е получил ексклузивен цвят на каросерията Aurora Diamond Green Metallic, който се съчетава с акценти от златист бронз.

 

Фирмените „ноздри“ на решетката на радиатора също са в златисто – както при състезателните автомобили на BMW от миналото, а на предната стойка е поставен поредният номер на машината от серията, като тя е гравирана с лазер. На праговете има обозначение „BMW Individual Manufaktur“, както и надпис“ „1 от 8“ на задната врата.

 

Интериорът също е впечатляващ, като в него има елементи, показващи, че това не е обикновено M8 Competition Gran Coupe. Салонът на първите 8 бройки от First Edition е с кожи Merino и Taruma Brown.

 

Производството на модела стартира през март, но 8 бройки от него вече са направени. Те са предназначени за клиенти от Германия, САЩ, Швейцария, Белгия, Великобритания, Русия, Япония и Катар.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации