Електрическата Honda E има шанс да е един от автомобилите на 2020 година, а още по-хубавата новина е, че симпатичният мъник може да се сдобие и с по-вълнуваща версия.

„Honda E използва нова платформа и електромоторът и гумите могат да понесат още мощност – обясни пред TG Такахиро Шиния, шеф на Dynamic Performance, без обаче да поема сериозни ангажименти. – Мога да кажа, че всички ние обичаме Type R, за нас това е много силен бранд. Като инженери, ние искаме да направим Type R вариант на всеки наш модел, но важното е дали клиентите искат нещо подобно.”

Серийната Honda E няма да е бавна – електромобилът ще се предлага в два варианта на мощност – 136 и 154 конски сили и 315 Nm в двата случая. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 8,3 секунди, Honda E е с изцяло независимо окачване и задно предаване. Идеята е, че така се постига по-добро разпределение на теглото и по-добро управление, твърдят от Honda. И най-вероятно ще се окажат напълно прави.

Този модел дава възможност за първата Type R модификация със задно предаване от NSX Type R от 1992 година насам. Може би се увлякохме малко, но идеята за електрически хотхеч вече изобщо не звучи еретично. Няколко марки: Peugeot, Opel, VW и Mini работят по този въпрос.

„Може би ще видите нещо повече по тази тема в хода на следващите две години – допълни Шиния. – Няма да е точно Type R, но ще е нещо такова.” Значи, има надежда.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации