Екипът на McLaren е намерил верния път към челото на класирането във Формула 1, заяви пилотът на тима Карлос Сайнц при представянето на новия болид MCL35. Миналата година McLaren успя да победи Renault в битката за 4-ото място при конструкторите, а надеждите на Зак Браун и компания са, че прогресът ще продължи, като целта и британският тим да влезе в голямата битка на Mercedes, Ferrari и Red Bull.

И тази година McLaren ще използва двигатели на Renault, а още през миналото лято стана ясно, че отборът ще разчита в дългосрочен план на Сайнц, който натрупа опит в Toro Rosso и на британската надежда Ландо Норис, който сега започва втория си сезон във Формула 1.

„През 2019 успяхме да постигнем сериозен прогрес – обясни тим шефът Андреас Зайдел, който дойде миналата година от Porsche. – За този сезон новият ни технически директор Джеймс Кий има някои интересни идеи, които вярвам, че ще ни помогнат в битката за лидерската позиция в средата на колоната, защото сега тази борба ще е още по-ожесточена.

„Имаме ясен план за това как трябва да върви развитието ни като тим, както и как да прогресира концепцията за колата и естествено, влагаме много ресурси и проекта за сезон 2021, когато ще влязат в сила новите технически правила.”

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации