Това е вторият от седемте модела „Последно обаждане“ за 2023 г., преди компанията да електрифицира гамата си. Преди около седмица Dodge показа първия, Dodge Challenger Shakedown. Запалените наблюдатели ще разпознаят името Super Bee, което беше видяно за първи път през 1968 г. (на Plymouth, а не на Dodge), а след това отново през 2012 г. и няколко години след това. Този обаче е може би най-дивият от всички.
Dodge казва, че изданието от 2023 г. ще бъде моделът Charger Super Bee с най-висока производителност, произвеждан някога. В подкрепа на това твърдение са стандартните драг радиални гуми, които трябва да се закачат добре към драг лентата. Той също така се възползва от адаптивно окачване с амортисьори с нещо, което Dodge нарича Drag Mode, плюс SRT капак с функционална лъжица, двойни аспиратори и SRT черни накрайници за ауспуха. Естествено, значките и емблемите ще бъдат стратегически разположени отвътре и отвън.
Ще бъдат произведени общо 1000 бройки Dodge Charger Super Bee от 2023г. Половината от тях ще бъдат боядисани в синьо В5 със синя графика, а останалите 500 пакета Scat ще бъдат в лилава боя Plum Crazy с бяла графика.
Dodge не посочи конкретно конските сили или въртящия момент на 2023 Charger Super Bee, но е почти сигурно, че се задвижва от добре познатия двигател 392, който издава 485 конски сили и разполага с 8-степенна автоматична скоростна кутия към задните колела.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации