Базовата цена на лукзозния eлектрически автомобил Spectre на Rolls-Royce е 380 000 евро, но това изобщо не плаши мераклиите, искащи да го притежават. Изпълнителният директор Торстен Мюлер-Отвос заяви със задоволство, че за колата има повече поръчки, отколкото са очаквали, въпреки че тя ще се появи на бял свят чак в края на годината.

Така тенденцията Rolls-Royce да е във възход продължава. Миналата година британската марка регистрира рекордни продажби, продавайки 6021 возила на клиенти от 50 държави по целия свят. Бройката от 6000 се надхвърля за първи път за една година в цялата 118-годишна история на Rolls-Royce. Постижението е наистина забележително, а благодарение на Spectre, през 2013 г. нищо чудно да има и нов рекорд.

Доставките ще започнат в края на годината, идеята е Spectre да замени Wraith – сегашният вариант с две врати на фирмата.
Споменахме вече, че базовата цена е 380 000 евро. Очаква се обаче купувачите да олекнат с доста повече, заради персонализираните опции, които от фирмата им предлагат. Цената може да отиде до половин милион повече от началната заради индивидуалните изисквания. За наистина богатите хора обаче да си позволят такъв тип глезотии явно не е проблем.

Вижте във видеото как изглежда колата, както и повече подробности за нея.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации