След официалната премиера на Mercedes EQS SUV в Германия, представянето на автомобила и в България не закъсня. Той е напълно електрически, като за българския пазар са налични три версии – EQS 580, 500 и 450. Задвижващите колела са четири, като и при трите варианта има налични два електромотора.

В най-добрата си версия мощността е 536 к.с., а максималният пробег 660 км при тестване с WLTP. Mercedes EQS е с литиево-йонна батерия с капацитет 108.4 кВч.

В България е наличен само 7-местния вариант, като втория ред седалки се регулират електрически. Третия ред седалки могат да се сгъват, като така се осигурява допълнително пространство.

Зарядния модул е стандартен – мощност 11 киловата, като има възможност да бъде увеличена до 22 киловата. Може да се зарежда с прав ток до 200 кВт, като цялостното зареждане на батерията отнема 30 минути.

Завиващата се задна ос спомага за маневреността на колата, като я прави по-устойчива при завоите и при паркиране. Софтуера може да се актуализира по безжичен път.

Наличен е и варианта за допълнителни екстри при желание на клиента. Продажната цена в България започва от 282 300 лева.

,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации