Обединението на General Motors започнаха реформа на една много запомняща се марка – Buick. За тях главната цел е колата да смени корпоративната си идентичност и да стане по-примамлива за младите шофьори, а и до няколко години тя да премине към електрическо задвижване.

Марката Buick стартира с 12 нови модела и навлиза в новата ера - 1 va

Една от първите задачи е промяната на логото на бранда, което ще бъде символ на новата ера. Трите многоцветни щита, които са използвани почти по един и същи начин  от 1960 година, в този момент  ще са подредени в равен ред и няма да бъдат поставени в рамка.

Интересен факт е, че промените няма да бъдат извършени в САЩ, а в Китай, но в крайна сметка пазарът там е много по-голям. За година в САЩ са продадени около 180 000 автомобила, а в Китай резултатът е 829 000 бройки. Това абсолютно не е никакъв рекорд, защото там от скоро покупките надхвърлиха 1,2 млн единици годишно.

Марката Buick стартира с 12 нови модела и навлиза в новата ера - 2 ra

Проектът, който движи фирмата представя 12 нови модела до 2025г., като 5 от тях ще са електрически. Първият Buick в различен стил вече е излезнал на пазара – миниван Buick GL8 Century. По-интересни обаче изглеждат двата концептуални модела, които са представени от марката в Азия.

Един от двата е кросоувърът Buick Electra-X, който феновете на американските автомобили много добре знаят, защото от 1959 до 1990г. Electra е най-скъпият и луксозен модел на бранда. Сега пък названието ще бъде подновено за едно голямо семейство елекрически автомобили на платформата Ultium, а именно Electra-X ще бъде първият от тях. Неговата версия ще бъде представена към края на тази година.

Марката Buick стартира с 12 нови модела и навлиза в новата ера - 3 ta

Вече може да се спомене, че има завършен дизайн в новия фирмен стил в китайския технически център РАТАС. Характериските на автомобила са тесни фарове и широк отвор на радиаторната решетка. Новият модел има традиционните врати и 21-цолови колела.

В оформлението е изграден ретро-волан, тапицерия от рециклирани материали и 30-инчов широкоекранен дисплей Eyemax. Освен всичко това автомобилът има отделен сензорен екран в централния подлакътник на предното стъкло. Към Electra-X ще бъде добавена и автопилот, а друга информация засега не е получена.

Марката Buick стартира с 12 нови модела и навлиза в новата ера - 4 ta

В САЩ изграждането на автомобила ще става доста по-бавно и в по-малки мащаби. Първият модел ще излезне в Щатите през 2024г. като показаната концепция Wildcat EV трябва да подскаже на американците какво трябва да очакват, а тя няма да бъде показана в сериен вариант.

Интересен факт е обаче името Wildcat, което идва от историческото богато наследство на марката Buick. Всички видове коли под това име се създават от 1963 до 1970г. Новият модел е наистина впечатляващ – той представя една модерна интерпретация на голямо четириместно купе. Вратите му, които са широки се отварят, а с тях се повдига секция на тавана, което прави влизането и излизането по-комфортно. В задната част на автомобила е вграден порт за зареждането, а колелата са 18-цолови.

Марката Buick стартира с 12 нови модела и навлиза в новата ера - 5 ta

Вътрешният и външният дизайн са почти еднакви с този на китайската Electra, но при Wildcat са вкарани повече алуминиеви детайли. Колата разполага със система, която отчита биометричните показатели на шофьора и автоматично регулира климатика. Освен това контролира вътрешното осветление и интензитета на освежителя за въздуха.

За техническите подробности на автомобила няма почти никаква информация. Всички очакват, че предстоящият електрически модел на Buick ще добави задвижващи системи и оборудване от други модели на други марки на най-големия американски производител.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации