Какъв е този път проблема при хиперколата на Mercedes – AMG  и до кои пазари няма да стигне модела, разкри германският производител. От компанията споделиха, че САЩ е една от страните, до които няма да достигне първата хиперкола One, а като причина за това са посочени високите вредни емисии, които ще намалят нейната производителност и са в разрез с разпоредбите в страната за тях.

Хиперколата One е хибриден модел, при който са използвани технологии от Формула 1. Предвидено е автомобилът да се задвижва от 1,6-литров бензинов двигател с турбокомпресор, съчетан с четири електромотора. Два от електромоторите са поставени отпред, третият е монтиран до бензиновия V6 двигател, а четвъртият е свързан с турбокомпресора. Благодарение на двигателя от Формула 1 хиперколата ще може да развие максимална скорост от 352 км/ч.

Предвидено е от модела да бъдат произведени само 275 бройки, които вече са разпродадени предварително. Колко обаче от тях ще отидат в САЩ не е уточнено. И тъй като инженерите искат да запазят задвижването от Формула 1 са решили да не пренастройват задвижващия агрегат в съответствие с американските пътни стандарти. Потенциалните купувачи са уведомени с писма от Mercedes, в които се споменава, че ако бъдат предприети промени в задвижването, те ще намалят неговата производителност и това неминуемо ще даде отражение върху всички технически характеристики на хиперколата.

Законът в САЩ не забранява изцяло карането на автомобили, които са с вредни емисии над нормата. Техните собственици могат да ги карат, стига пробегът им да не надхвърля 4023 километра на година. А това неминуемо обрича хиперколата на Mercedes – AMG да прекарва повече време в гаража, отколкото по пътищата на страната.

 

 

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации