За всички нас е ясно, че не всеки шофьор спазва определените закони по пътя и точно това могат да ни докажат медиите в Германия. Те направили проучване  кои  марки автомобили попадат в най-много пътно-транспортни произшествия в страната. Резултатите сочат, че по пътищата на Бавария за 5 месеца от годината са отбелязани повече от 10 500 превишения на скоростта. Едно от най-изненадващото е, че жител на Уентерхахинг е засечен със 190 км на път, на който ограничението е 80км/ч. Бил е открит и му е наложена парична глоба от 1400 евро, а книжката му е взета за 3 месеца.

Незарумните шофьори в Германия и техните марки коли - katastrofa

Друг интересен инцидент в провинцията Бавария е извършен от шофьор на джип от военното министерство. Войникът е шофирал с бърза скорост, с която навлиза в съседното платно и се удря в полицейска кола – комби. Всички пострадали са тежко ранени и са настанени в болница. От снимки на мястото може да се види, че автомобилите са сериозно пострадали, а щетите им са оценени на повече от 50 000 евро.

Това зачестяване на инциденти накарало застрахователната фирма Alianz да извърши проучване и да провери кой и с какво превозно средство най-често нарушава законите за движение. В изследването се включили над 1000 шофьори на възраст от 18 до 65 годишна възраст, а резултатите изглеждат изкючително интересни.

Анализите показват, че основните нарушения са неправилно паркиране, като например на тревните площадки или на тротоара, шофиране без никакви документи и несъобразена дистанция между автомобилите. Освен всички тези, са добавили и още няколко като говорене по телефона по време на шофиране, преминаване на червено или каране без колан.

Незарумните шофьори в Германия и техните марки коли - kamera

Голяма част от германското население призвана своята страст към бързото шофиране. Но тук не става въпрос за бързото каране по магистралите, а за местата, където има ограничение на скоростта. Най-важната и съществена информация от проучването е тази за марките, които нарушават ограниченията. Марката BMW – за нея споделят, че собственициите й са по-малко склонни да карат с превишена скорост. Това е информация, която е оповестена от  медиите в страната, но трудно може да се прецени и до колко тя  е вярна.

Тук вече може и да споменем и информацията за най-безрасъдните марки коли – Volkswagen, Ford и Skoda, а едва след тях можем да наредим и марката на BMW. Интересен факт е, че пък шофьорите на Mercedes-Benz са на едно от последните места. Според направените изследвания това се дължи на факта, че собствениците на тези модели са с по-големи средства и залагат на спокойствието, а не на състезанията.

Незарумните шофьори в Германия и техните марки коли - skoda

52% от германците са обявили, че те не нарушават ограниченията на скоростта. И това е наистина възможно, тъй като страната е известна със спазването на законите и правилата за живот.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации