На много от почитателите на марката Renault не се хареса идеята за трансформиране на Megane в SUV, което в същото време премахна и своето подразделение R.S. Разбира се, производителите му не са забравили създаването на редица забележителни автомобили и показват Megane E-Tech, вдъхновен от незабравимото Renault Clio Williams.

През 1993 година в обществото на хот-хечовете възниква най-интересния модел – Clio Williams, който променя разбирането  за такъв тип автомобил. Интересен факт за него е, че под каросерията му е добавен 2,0-литров атмосферен двигател с 4 цилиндъра, чиято сила е 145к.с при 6100 об/мин., а въртящият момент – 175 Hм при 4500 об/мин. Освен това е инспектирано и окачването, което прави автомобила да е един от най-точните и удобни за шофиране хот-хечове.

За определянето на Clio Williams, марката предоставя един особен модел Megane E-Tech с дизайн, въодушевен от почетния модел, който се откроява и днес – тъмносиният цвят и златистите джанти. Новият модел, разбира се, е в същата гама на тъмния син цвят и е декориран със златни акценти.

Както за всички е ясно, двата модела автомобили нямат нищо общо, прави изключение само емблемата. Електректрическият автомобил е създаден на същата CMF-EV програма като на Nissan Ariya и се представя в конфигурации със 129 к.с., и 215 к.с. От марката Renault сочат, че батерията с капацитет 40 кВт/ч стига за пробег от 299мм, а по-голямата – с 60 кВт/ч, гарантира до 470км.

 

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации