Хибридните версии на кросоувърите Peugeot 3008 и Peugeot 5008 са новите модели към гамата на френската компания. Това означава, че всеки автомобил на фирмата ще се предлага с електрифицирано задвижване.

Двигателят съчетава бензинов двигател PureTech с мощност 134 конски сили, електрически мотор с мощност 28 конски сили, нова шестстепенна електрифицирана скоростна кутия с двоен съединител и 48 V батерия, която се презарежда по време на шофиране.

От Peugeot казват, че задвижването позволява 15% намаление на разхода на гориво, като същевременно се предлага допълнителен въртящ момент, въпреки че пробегът само на електричество е ограничен до разстояния под 1 км. 5008, най-големият автомобил на Peugeot, е последният, който предстои да бъде електрифициран. Всички други модели, включително 3008, вече се предлагат с хибридно, plug-in хибридно или изцяло електрическо задвижване.

Този конкретен двигател обаче ще се предлага и за по-малкото Peugeot 208, както и за 2008, 308, 308 SW и наскоро появилия се 408. От компанията твърдят, че моделите вече могат да се управляват с нулеви емисии „повече от половината от времето“ по време на шофиране в градски условия. Завършването на гамата от хибридни модели на Peugeot ще изпълни целта на компанията да предлага всеки модел с електрифицирано задвижване до първата половина на 2023 г.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации