Колекционерският автомобил, ще бъде представен на тазгодишното Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Grand Hotel Villa d’Este и Villa Erba , за поредна година ще бъдат мястото с уникална и изключителна обстановка, в която посетителите имат привилегията, да се възхищават на най-добрите исторически автомобили и мотоциклети от техните епохи.

Ръчно изработеният Wraith Eagle VIII, е създаден като почит към стотната годишнина на един от най-запомнящите се моменти в човешката история. Продукцията ще е лимитирана само до 50 броя.

Името на специалното издание, има пряка връзка с първият непрекъснат трансатлантически полет, защото в самолета с които Джон Алкок и Артър Браун са извършили невероятното постижение, са използвани авиационни двигатели Rolls-Royce Eagle VIII.

Визията е впечатляваща. Боята е в два тона, Gunmetal и Selby Grey. Този цветови избор и черната предна решетка, напомнят точно на авиационните двигатели използвани от пилотите.
Тематиката, продължава в интериора с черна кожа и месингови акценти.  Месинговите капаци на високоговорителите, показват приблизителното разстояние на полета от 1880 мили, а монограмите „RR“ са бродирани в месингова цветна нишка върху облегалките за глава.

Самият производител, определя вида на колата като „съвременна абстрактна интерпретация на гледката, на която би се радвала двойката“.