Chevrolet се отказва от Camaro

26 June 2019 11:27
Chevrolet се отказва от Camaro
Chevrolet се отказва от Camaro Chevrolet се отказва от Camaro
Прочетете повече за:
General MotorsCamaroChevrolet

Концернът General Motors най-вероятно ще прекрати производството на един от легендарния си модел Chevrolet Camaro, съобщават американски медии. От компанията не потвърждават информацията, но и не е отричат.


Причината е, че ръководството на GM не вижда перспективи за следващо поколение на масъл-кара, която трябва да излезе през 2023 г. Представител на концерна заяви, че няма да коментира спекулации, но и призна, че ситуацията е доста сложна. Той допълни, че сегашната генерация на Camaro ще бъде обновена през есента, като новостите при модела ще засегнат най-вече неговото управление.

 

Обновеният модел във версия LT1 ще получи променен дизайн, както и V8 двигател. Модификацията SS, която си заработи няколко доста престижни награди за дизайн, ще бъде оборудвана с напълно нова предна част в стила на концептуалния модел Camaro Shock.

 

Като цяло, бъдещето на Camaro изглежда доста неясно, тъй като от излизането на сегашната генерация през 2016 г. продажбите непрекъснато падат. През 2018 г. са продадени 51 000 бройки, което е най-лошият резултат от 2009 г. насам, когато моделът беше възроден. През първите 3 месеца на 2019 г. положението е още по-лошо.

 

Според информациите, маркетинговият отдел на GM в момента проучва ситуацията, но експертите са категорични, че ако фейслифтът не увеличи продажбите, то бъдещето на Camaro е ясно и моделът няма да получи ново поколение.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ