Веднага правим уточнението, че не става въпрос за мъх, появил се с времето в колата като неприятна изненада за собственика, а за мъх, който има роля при пречистването на въздуха, достигащ до купето на колата. Странно, нали?

В случая става въпрос за електромобила Sono Sion, който събира слънчева енергия, за да върви и в интериора му е отделено специално място за солидно количество мъх, като допълнение на елегантните дисплеи – 7-инчов зад волана и 10-инчов в ролята на екран на инфотейнмънт системата.

Още малко за мъха – от Sono обясняват, че той е „интегриран” в арматурното табло и е част от breSono системата за филтриране на въздуха, като ролята му е пречисти до 20% от твърдите частици във въздуха, който дишаме. Освен това, мъхът трябва да повлияе положително на температурата и влажността в колата. Може би така няма да се запотяват стъклата?

Производството на Sion трябва да започне през втората половина на 2020 година, очаква се, че батерията му ще е с капацитет 35 киловатчаса и ще има пробег около 255 км с едно зареждане. Само с енергията, събрана от соларните панели на покрива на колата, Sion трябва да има пробег до 34 км.

Електромоторът на колата ще е с мощност 120 киловата и 290 Nm максимален въртящ момент, а това ще осигурява 140 км/ч максимална скорост и ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 9 секунди. Но мъхът едва ли има отношение към това.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации