1,5 милиона лири за McLaren Elva

15 November 2019 12:07
1,5 милиона лири за McLaren Elva
Източник: McLaren
1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva1,5 милиона лири за McLaren Elva
Най-новото попълнение в моделната гама Ultimate Series на McLaren – Elva, влиза в компанията на P1, Senna и Speedtail и е първият открит автомобил в тази група, като в случая става въпрос спийдстър, напълно лишен от покрив. Автомобилът е създаден за приятни преживявания в хубав ден на нормален път, за разлика от Senna, който е за забавления на писта и Speedster, посветен на търсенето на максимална скорост.

Дизайнът на каросерията е в рамките на актуалните форми на топ моделите на McLaren, като тук се появява интересна система, която поддържа по-ниска температура в кокпита – Active Air Management. Благодарение на тази система насрещният поток въздух навлиза над предния сплитър, след което се ускорява и излиза през отвор точно пред кокпита. Тъй като въздухът излиза под високо налягане, потоците обтичат кокпита над и встрани от него. При ниска скорост системата не работи чрез използването подвижна преграда, която насочва въздушната струя към разположените в предницата радиатори.

За задвижването на Elva се грижи същият 4-литров V8 мотор с две турбини, познат от Senna и Senna GTR. Но мощността му е по-голяма в сравнение с тази на Senna – 815 конски сили. Повишението е частично осигурено от използването на нова изпускателна система, в която присъстват 3D принтирани елементи, както и нова електронна карта за управление на мотора.
Максималният въртящ момент е 800 Нм, като ускорението на Elva от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 3 секунди. Двигателят задвижва задните колела чрез 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

От McLaren не съобщават колко е теглото на автомобила, но пък потвърдиха, че това е най-лекият модел на McLaren Automotive, т.е без болидите от Формула 1 и това означава, че Elva е по-лек от най-лекия досега 675LT с неговите 1328 кг.

Производствената серия на Elva ще е 399 бройки, всяка една на цена от 1 425 000 милиона лири, като тази сума е за базовата версия на модела, която определено няма да е най-търсената от бъдещите купувачи.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ