Тимът на Toyota в световния рали шампионат смени напълно пилотите си за сезон 2020 – за Томи Макинен догодина ще карат Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Кале Рованпера. Световният шампион Ойт Танак подписа с Hyundai, а Яри-Мати Латвала и Крис Мийк не получиха предложения за нови договори.

Финландецът обаче ще продължи да кара за Toyota и през следващия сезон, макар и с ограничена програма. Латвала ще получи Yaris WRC, който няма да отстъпва на колите на заводските пилоти за две ралита, като сега търси бюджет за още три старта.

„Засега мога да потвърдя, че ще карам в Швеция и Финландия – заяви Латвала. – Сега работим за събирането на бюджет за стартовете в Сардиния, Португалия и Великобритания. Ако мога да избирам, искам да карам и в Нова Зеландия, но това рали е много скъпо. На за мен е много важно да остана в световния шампионат и догодина.

„Сезон 2019 се оказа труден и сложен за мен, както в професионален, така и в личен план – допълни финландецът. – Гледам на 2020 като на пауза, но в никакъв случай нямам намерение да напускам спорта. Сега съм на 34 години и продължавам да вярвам, че ми остават поне още два силни сезона.”

Според непотвърдена информация, в Toyota обмислят възможността компанията да участва с два тима в световния шампионат догодина, като за втория, който ще е със статут на частен, да карат Латвала и протежето на компанията Такамото Кацута, който също да получи ограничена програма – 8 европейски ралита плюс Япония.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации