Geely и Volvo показаха крос-купе

09 December 2019 08:50
Geely и Volvo показаха  крос-купе
Geely и Volvo показаха  крос-купеGeely и Volvo показаха  крос-купеGeely и Volvo показаха  крос-купеGeely и Volvo показаха  крос-купеGeely и Volvo показаха  крос-купеGeely и Volvo показаха  крос-купе
Прочетете повече за:
Lynk &CoVolvoGeelyкрос-купе

Първият купеобразен кросоувър на марката Lynk &Co, която е съвместен проект на Geely и Volvo, беше представен в Китай. Моделът ще носи индекс 5, като представлява версия на всъдехода Lynk &Co 1. Двата автомобила обаче се различават съществено, при това не само по дизайна.


"Петият" Lynk & Co е на същата платформа, но е получил нови детайли по каросерията. Сред тях са различна оптика, променени брони и по-големи джанти. Напълно е променен и интериорът на крос-купето, където освен преден панел с алтернативна форма са включени и редица други нововъведения.

 

Водачът на автомобила има на разположение цифров приборен панел с диагонал 12,3 инча, както и проекционен дисплей. Поставен е и нов екран на мултимедийната система, а стандартни бутони и превключватели са заменени със сензорни панели. Освен това, за крос-купето се предлагат контрастни цветови решения.

 

Официални данни за гамата двигатели липсват, като информациите до момента са доста противоречиви. Според една от версиите, базовата версия на Lynk & Co 05 ще получи 1,5-литров турбомотор на Volvo, който ще се предлага и за хибридния вариант. Другата възможност е крос-купето да получи 2,0-литровия турбодвигател на шведската марка, която развива 190 к.с. и работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия. И в двата случая задвижването е към предната ос, а системата 4х4 ще се предлага като опция.

 

Известно е, че марката Lynk & Co има сериозни намерения да излезе и на други пазари (в момента тя се предлага само в Китай). Предполага се, че тя ще стъпи в Европа през 2020 г., като първият модел ще е кросоувърът 1. В гамата на бранда влизат още един кросоувър с индекс 2 и седан - 3, а в момента се разработва и хечбек - 4.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ