Американската компания Genovation Cars съобщи за поредния си рекорд – нейната суперкола GXE, построена на базата на предишното поколение на Corvette Grand Sport, успя да развие скорост от 340,86 км/ч. Това е най-добрият резултат за сериен автомобил на ток, който има разрешение да се движи по обществени пътища.

Постижението беше записано на полосата за излитане на Космическия център „Кенеди“, който през последните години се използва редовно за такива изпитания. Предишното най-добро постижение отново беше на GXE – 338,28 км/ч, а целта, която компанията си е поставила, е нас 354 км/ч.

 

Световната премиера на готовия за производство Genovation GXE се състоя в началото на 2018 г. Суперколата е получила два електромотора със сумарна мощност 800 к.с. и 949 Нм, които са поставени в предната част на мястото на 6,2-литровия V8 двигател.

 

Петте блока с акумулаторни батерии с капацитет 61,6 кВт/ч са разпределени по цялата каросерия, за да се постигне идеално разположение на тежестта. При това тягата се предава на задната ос със 7-степенна механична или 8-степенна автоматична скоростна кутия, докато при останалите електромобили се използва едно- или двустепенен редуктор.

 

Въпреки, че Genovation GXE тежи с 300 кг. повече от стандартния Corvette, при електрическата суперкола ускорението от 0 до 100 км/ч отнема под 3 секунди. Батериите осигуряват пробег с едно зареждане от 282 км.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации