Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо вече не е обвързан с McLaren, съобщиха първо медиите в родната му Испания, а след това новината беше потвърдена и от други източници, включително и от тима. Алонсо се върна в McLaren за сезон 2015, като преди това напусна предсрочно Ferrari и прекара 4 сезона в тима, като в края на 2018 напусна Формула 1. Три от тези четири години минаха в дъното на колоната заради проблемите с моторите Honda, а от 2018 McLaren използва двигатели на Renault.

Договорът на Алонсо с McLaren е изтекъл в края на 2019 и не е бил подновен, като това означава, че той е свободен да преговаря с други тимове за предстоящото му участие в „Инди 500”.

През 2017 Алонсо беше начело в „Инди 500” при дебюта си с тима на Майкъл Андрети, но отпадна заради повреда в двигателя Honda, през 2019 с McLaren не успя да прескочи квалификациите, а за 2020 се очаква отново да подпише с Андрети.

McLaren се завръща в IndyCar и също ще участва в „Инди 500” тази година, като си партнира с Arrow Schmidt Peterson Motorsports, а новият отбор получи името Arrow McLaren Racing SP, като ще използва две шасита с мотори Chevrolet и евентуално трети болид за Индианаполис.

Andretti Autosport използва двигатели на Honda, но оттам вече изразиха увереност, че ще намерят начин да убедят японците да преглътнат възраженията си срещу Алонсо, а в краен случай Майкъл Андрети ще използва болид с двигател Chevrolet от друг тим.

Наскоро Алонсо отново коментира, че завръщането му във Формула 1 за сезон 2021 е реална възможност, но без повече подробности, а краят на отношенията му с McLaren само ще улесни такива преговори.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации