Ferrari повдигна завесата на това как се произвежда хибридния супер автомобил SF90 Stradale, като почти 10-минутното дава сравнително ясна представа за процеса. Подредбата на кадрите обаче не е идеално хронологична, тъй като 3D дигиталното моделиране и виртуалната реалност са показани в края, а преди това вече сме видели сглобяването на реалните коли.

Италианската компания осигурява и интересна информация за 4-литровия V8 двигател с две турбини – най-мощният V8 в серийната гама на марката, който е дериват на мотора F154, но е увеличен работният му обем.

SF90 Stradale е хибрид, не трябва да забравяме това, което означава, че може да изминава 25 километра само на ток, а хибридната система включва и три електромотора – два от тях са на предния мост, а третият – на задния, като е разположен между V8 двигателя и 8-степенния автоматик с два съединителя. Общата мощност на хибридната система е 986 конски сили.

Видеото подсказва, че премиерата на SF90 Stradale вече е съвсем близо, тъй като производството на модела трябва да стартира тази година.