Audi готви малка градска кола на ток

15 February 2020 11:15
Audi готви малка градска кола на ток
Audi готви малка градска кола на токAudi готви малка градска кола на ток

Германският автомобилен гигант Audi, както и много други производители, поеха курс на електрификация на своите модели. Един от следващите електромобили на марката ще бъде компактен градски автомобил, който в момента е на стадий разработка. А в основата му ще бъде платформата MEB Entry, за чието създаване Volkswagen Group обяви още през 2019 г.


Новото шаси е създадено именно за малки градски автомобили. То позволява използването на компактни акумулатори, които ще осигурят пробег на електромобила до 200 км. Този показател, според инженерите на Audi, е оптимален за използване в градски усолвия при добре развита инфраструктура.

 

Плановете на компанията от Инголщад за разработката на електрически ситикар с марки размери бяха потвърдени косвено от концептуалния модел AI: Me, който беше представен на автосалона Шанхай през 2019 г. Този електромобил беше оборудван със система за задвижване на задните колела и двигател с мощност 170 к.с.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ