Maserati Levante Trofeo е един от най-бързите SUV модели на световния пазар, като се задвижва от V8 с две турбини, идващ от Ferrari, който има мощност 580 конски сили. Но това може да се потвърди, показва вторият опит на германската тунинг компания Novitec, която предлага версията Levante Esteso.

Основната промяна е добавянето на нов електронен контролен блок, който управлява двигателя, така мощността на 3,8-литровия V8 с две турбини отскача на 624 конски сили, а максималният му въртящ момент става 820 Нм. На пръв поглед увеличение с 44 к.с не е толкова много, но тук нивото, от което се тръгва за промените е високо.

Това осигурява максимална скорост от 309 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от стандартната версия.

Другият тунинг пакет на Novitec за Levante е за по-практичната, но също толкова вълнуваща и интересна версия с V6 дизелов мотор.

Естествено, щом става въпрос за Novitec, промени има и в дизайна – добавянето на нови вежди от фиброкарбон прави колата по-широка с 10 см отпред и с 12 отзад. Над стоповете отзад е добавен дискретен спойлер, а капакът на двигателя е изцяло от фиброкарбон.

Разширяването на стъпката на Levante идва и с нови гуми с размер 22 инча с широчина 295 мм отпред и 335 отзад. Като допълнение идва и снижаването на въздушното окачване на спортния SUV с 25 мм.
Все още от компанията не са обявили цената на тунинг пакета, както и кога той ще излезе на европейския пазар.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации