Българският пилот в Porsche Sports Cup Германия Георги Дончев и неговият екип ще закрият официално сезона и ще се опитат да поставят нов рекорд на гръцката писта в Серес с алтернативен „скоростен уикенд“ на 11 и 12 ноември. Заедно с черно-бялото Porsche на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) обиколки в търсене на рекордни времена ще въртят още близо 50 суперавтомобила, а в двудневния формат ще се включат професионални автомобилни състезатели от европейски GT формати, които ще обучават български шофьори в тънкостите на скоростното и безопасното шофиране.

Сред участниците в инициативата присъстват спиращи дъха автомобили като Porsche, Subaru Impreza, няколко Nissan GT-R, Evo-модификации на Mitsubishi, модели на Lotus, McLaren, Ferrari California, Dodge Viper, Corvette и много други.

 

Гостите на събитието ще могат да усетят „на живо“ състезателното Porsche 911 GT3 Cup от 2016, което Георги Дончев и съотборникът му в Марвин Дийнст шофират този сезон. Автомобилът пристига у нас веднага след  финалния старт от тазгодишния сезон на Porsche Sports Cup Германия, който ще се проведе този уикенд, на 21 и 22 октомври на Хокенхаймринг.

 
Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации