Новият Ford Mustang се приближава все повече до момента на производство, което води до изтичането на информация относно спецификациите му. Базираната в Диърборн компания представи новата функция за спиране, която ще помогне на младите бъдещи дрифтъри да усъвършенстват уменията си в затворено трасе. Ford го нарича дрифт спирачка, но по същество това е хидравлична ръчна спирачка за задните колела.

Дрифт спирачката се предлага на Mustangs, като е оборудвана с с Performance Pack, който включва и Performance Electronic Parking Brake (PEPB, отсега нататък). PEPB изглежда като нормален ръчен лост за ръчната спирачка, но всъщност е електронен превключвател. Няма кабел, свързан към задните спирачки, какъвто бихте видели в повечето по-новите модели автомобили.

Когато е включена, дрифт спирачката отменя контролера за стабилност – устройството, което управлява всички спирачки. Професионалните дрифт автомобили имат подобна система, но тяхната е механичен лост.

Ford пусна това видео на професионалните дрифтъри Vaughn Gittin, Jr., и Chelsea DeNofa, които показват тънкостите на дрифт спирачката.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации