Състезателната кариера на Кен Блок винаги е била сензация, но тази година, колата му привлече повече внимание от самия пилот. Става дума за Escort RS Cosworth от 90-те. Използването на остарялата кола е с цел да се напомни за успешната състезателна история на марката в този период.

Като съберем фаворита Кен Блок с подобна състезателна легенда, лесно може да се каже, че феновете полудяват.

За съжаление обаче, последната поява на този Cosworth не завърши добре. Става въпрос за New England Forest Rally, когато до Блок стоеше навигаторът Алекс Гелсомино.

На четвъртия етап от ралито, колата, управлявана от Кен Блок удари голям камък, което ги завъртя два пъти, след което Cosworth-ът се запалил.

Пилотът обясни в интернет случилото се: „Бяхме трети в ралито, проблемът беше в неизправност на скоростната кутия. Навлязох в остър ляв завой, но колата отказа да превключи на по-ниска предавка когато аз исках, а го направи по-късно. Това доведе до удар в голям камък от вътрешната страна на завоя и се завъртяхме. Приземихме се на четирите колела и бях готов да продължим, но колата се запали наистина бързо и трябваше да се отдалечим. С Алекс успяхме да се измъкнем невредими, но колата изгоря до основи.“