Китайският производител на смарт устройства Xiaomi пуска нов електрически автомобил. Седанът ще бъде факт през първата половина на следващата година.

Порталът CarBewsChina се е сдобил със фотос на стикер, в който са записани данните на батерията на новия сериен модел. Возилото ще разполага с батерия с капацитет 101 киловатчаса. Тя ще тежи 642 килограма, а захранващото устройство ще бъде разработено самостоятелно от компанията.
Източници прогнозират, че Xiaomi MS11 ще има възможност да изминава повече от 800 километра с едно зареждане.  С това ще превъзхожда Tesla Model 3, който е лидер в големите пробези в момента.

Междувременно Xiaomi e регистрирала нова търговска марка Modena. Предполага се, че тя е запазена специално за автомобила. Тя ше бъде с усъвършенстван автобилот, разработен на базата на чипа Qualcomm и на най-новата му версия, както и модерна мултимедийна система. Тя е съвместима  операционнната система, създадена специално за корпорацията система.

Возилото ще има вероятно две модификации – с един или два електрически мотора. Предвижда се по-мощната версия да има и по-лека батерия, теглото на която да е 400-500 килограма.

По неофициална информация Modena ще се продава за около 37 000 лева или 150 000 юна.

Предвижда се година след излизането на седана на пазара към Modena да се появи и втора кола, която да носи името Le Mans. Стартово Xiaomi ще изработва до 300 хиляди автомобила на година. Плановете са след това обемът да се увеличи до 10 милиона. С това ще сложи лидерите на пазара на електрически коли в „малкия си джоб“.

Към момента лидерското място по продажби в световен мащаб е Toyota. Концернът е продал 10,4 милиона коли за миналата година.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации