Компактният кросоувър Fiat 500X ще спре да се произвежда и продава в Северна Америка. Малко по-голямата и по-практична версия с четири врати ще бъде пусната в експлоатация с някои незначителни актуализации, но няма да има наследник за пазара в САЩ, когато марката стане изцяло електрическа.

„Няма да го заменим, пътят, по който вървим е електрифицирането“, каза главният изпълнителен директор на марката Fiat Оливие Франсоа пред MotorTrend в интервю на автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2022 г., където Stellantis показа концепциите на Fiat 500e, който ще бъде наличен в началото на 2024 г.

„Марката Fiat става изцяло електрическа и 500e ще бъде първият и засега единствен електрически Fiat, предлаган в Северна Америка. Ако искате бензинов 500 модел, ще ви разочаровам, няма да има такъв“, казва още Франсоа. Fiat 500e ще има 85-kW батерия.

Fiat започва да продава автомобили в САЩ през 50-те години на 20 век, но се оттегля през 1983 година. През 2011 година се завръща ударно, продажбите в САЩ достигнаха връх от около 47 000 коли годишно. След това обаче имаше спад и 500 бе спрян от производство през 2019 година. Както сега става ясно, нови модели с двигатели с вътрешно горене няма да има.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации