Кризата в автомобилната индустрия удари и Opel. Автомобилният производител има намерение да съкрати около 1000 работници до края на 2022 година. Подобни мерки вече взеха и други компании, като например Rivian, Ford и Tesla.

От Opel заявиха, че мярката ще засегне най-вече пенсионери и хора, които са близо до пенсиониране. Останалите ще бъдат обезщетени.

„Промените в индустрията са бързи, пандемията също повлия на бизнеса ни. Отделно от това геополитическата ситуация е сложна, има проблеми с доставките, а цените на енергията и суровините растат. Всичко това ни кара да прибегнем до съкращаването на персонал“, заяви говорител на Opel.

На този етап Opel има три завода в Германия.

Преди няколко месеца и собственикът на Tesla Илън Мъск заяви, че ще има съкращения в компанията му. „Имам супер лошо предчувствие“, заяви той през юни месец тази година. Според него светът ще попадне в рецесия и това няма как да не се отрази на автомобилния бизнес като цяло и на неговата компания в частност.  Доста служители обявиха намерението си да съдят Tesla заради масовите съкращения.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации