Знаем, че Porsche разработва нов модел SUV, наречено засега  К1, който се очаква да бъде на пазара през 2027г. и да се превърне в  следващия знаков модел на марката. Как изглежда и как се представя новото SUV, разказваме в следващите редове.

K1 е малко по-голям от средния размер на Cayenne, с по-квадратно на вид купе и се очаква да има място за 7 пътници. Предвидено е оптимизирано време за зареждане и въздушно окачване.

Porsche потвърди плановете за новия модел преди две години и обяви, че се предвижда това да бъде новият знаков модел на марката, както и че ще е екипиран с нова технология за електрически автомобили. Надникнахме в процеса на тестване на прототипа и вече нямаме търпение да дойде 2027 г.

К1 изглежда по-дълъг от Cayenne, с по-квадратно купе, а отпред наподобява  излезлия през 2024 г. модел Macan EV.

Компанията засега не го заявява официално, но очакванията са за седем места, а по снимките изглежда, че те са в три реда. Очаква се К1 да е оборудван с 900-волтова батерия, която да позволи улртрабързо зареждане – от 0 до 80 % за около 12 минути.

Очакваме да е със задвижване на четирите колела, за по-добро управление, особено в тесни пространства, а електронен диференциал помага на колата да се представя безупречно, както очакваме от едно Porsche. Както подобава на луксозен автомобил, ще са включени и всички автоматични функции за управление.

Имайки предвид другите модели в този клас – Mercedes-Benz EQS SUV и Range Rover EV, които очакваме следващата година, конкуренцията ще бъде съществена. Цената на К1 ще започне от около 150 хиляди долара, а производството стартира през 2026 г.

Източник: Car and Driver

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации