Когато говорим за спортни коли, си представяме висока скорост и впечатляващ външен вид.

Suzuki Cappuccino е един такъв автомобил, който е известен не само с уникалното си име, но и с отличителната си външност и бързо ускорение.

Mazda Miata, както е известна в САЩ, или Mazda Roadster в Япония, е най-продаваният двуместен кабриолет – спортен автомобил, правен някога.

Кой от двата е по-добър?

Cappuccino е бърза и лека спортна кола. Благодарение на лекотата си и редовия трицилиндров двигател с DOHC турбокомпресор, който има 63 конски сили и 75,9 lb-ft въртящ момент, Cappuccino може да ускори от 0 до 100 км/ч само за осем секунди. По отношение на трансмисионната система се предлагат две тристепенни автоматични или петстепенни ръчни опции. Автоматичната скоростна кутия обаче не се препоръчва, тъй като отнема спортния елемент от шофирането. По отношение на икономията на гориво, Cappuccino се справя доста добре с 47 MPG, въпреки че има относително малък резервоар от само 7,9 галона или 30 L, което означава, че ще трябва да спрете за гориво след около 560 километра.

И сега няколко думи за Mazda Miata.

The Best Car I Drove in 2022: Mazda MX-5 Miata Club | Edmunds

Дебютирайки през 1990 година, Mazda Miata NA възроди любовта към спортните автомобили във времена, когато те бяха на път да изчезнат. Със своите емблематични изскачащи фарове и възхитително малкия си, но спортен размер, Mazda Miata открадна сърцата на мнозина, което доведе до продажбата на над милион модела през годините. Двигателят й е 1,6-литров, четирицилиндров, способен да генерира 116 конски сили и 100 lb-ft въртящ момент. Ускорява от 0 до 100 км/ч за 8, 5 секунди.

Miata има приличен разход на гориво, а резевоарът е малък, което означава, че както при Cappuccino, ще трябва да се пълни на всеки 560 изминати километра. Въпреки че не е най-новата спортна кола, Miata има няколко страхотни функции. Високоговорителите, например, са поставени на облегалката за глава, което означава, че ще чувате музиката, дори когато покривът е свален и вятърът ви духа в ушите.

Коя от двете ще изберете е въпрос на лично предпочитания. Със сигурност и двете имат какво да предложат и с какво да ви очароват.

, ,

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации