Доминиращият дял на Tesla на пазара на електрически превозни средства в Калифорния се понижи отново тази година, според изчисленията на Ройтерс, базирани на данни от януари до септември.

Tesla контролира 73% от пазара на електрически батерии в Калифорния от януари до септември, най-ниското ниво от 2018 г., според нови данни за регистрация на превозни средства от Калифорнийската енергийна комисия. Tesla имаше 75% дял през 2021 г. и 79% през 2020 г.

Продажбите на Tesla в Калифорния, където се намира първата й фабрика, представляват 15% от глобалните доставки на автомобилния производител миналата година, отново според изчисленията на Reuters.

Калифорния е най-големият щат в САЩ за превозни средства с нулеви емисии, което включва също водородни горивни клетки и хибридно-електрически превозни средства с plug-in и представлява 18% от продажбите на нови автомобили в Калифорния тази година.

„Достигаме точка на насищане за пазарния дял на Tesla в Калифорния“, каза Ед Ким, президент на AutoPacific. Той очаква конкурентите да се засилят още повече и да отнемат още от пазарния дял на Tesla.

Това, че Илон Мъск стана собственик на Twitter предизвика опасения относно бъдещето на Tesla, особено в либерални щати като Калифорния. Анализаторът на Guidehouse Insights Сам Абуелсамид каза, че казусът с Twitter може да е възпрял някои потенциални купувачи на Tesla, които преди това са подкрепили Мъск и неговата мисия за чиста енергия.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации