Японският гигант Toyota обяви, че започва изтегляне на кросоувърите RAV4 от 2022 година. Става дума за около 3 500 коли, които са продадени на пазара в отвъд Океана. Много е вероятно в някакъв момент кампанията за изтегляне да обхване и други пазари по света, включително да засегне и Европа.

На този етап сервизната кампания включва колите, които са оборудвани с предни седалки и имат осемпосочно електрическо регулиране.

Какъв е проблемът със седалките? Възможно е да имат дефект, който да доведе до това електронната система на возилото да не отрази присъствието на пътник на седалката. Така, в случай на ПТП, въздушната възглавница няма да се отвори

Представителите на Toyota твърдят, че проблемът вероятно не се отнася до всички модели, които са оборудвани с пътническа седалка с електрическо задвижване.

Също така, те допълват, че за момента няма данни за пострадали при пътни инциденти заради неработеща въздушна възглавница.

Въпреки това обаче моделите ще бъдат изтеглени и това ще струва сериозни финансови загуби за Toyota.

Всъщност и без проблемът с кросоувърите RAV4, японската компания изживява трудни времена. От април до юни 2022 година печалбата е спаднала с цели 42 процента в сравнение със същия период година по-рано.

Според японците причините са няколко – недостиг на части, повишаване на цената им, пандемията от коронавирус и други фактори, които принуждават компанията да редуцира производствените обеми.

Все пак от компанията са оптимисти, тъй като твърдят, че въпреки проблемите търсенето на автомобили продължава да е високо и цифрите от статистиката може значително да се повишат през 2023 година.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации