Хибридният модел S60 на Volvo, който трябваше да бъде конкурент на BMW Серия 3, почти сигурно ще бъде изтеглен от продажба. Цената му трябваше да бъде 50 000 евро, а мощността – 448 конски сили.

Тъй като Volvo се стреми да премине към изцяло електрически варианти до 2030 година, това поставя под въпрос бъдещето на седана, тйй като като той няма напълно електрически вариант.

Volvo V60, което споделя същата платформа и опции за задвижване, остава в продажба, както и по-големите седани Volvo S90 и Volvo V90.

По отношение на S60, говорител на Volvo каза: „Все още не е взето окончателно решение. Ще кажем, когато има такова. Ние непрекъснато преоценяваме нашето продуктово портфолио и като част от този процес временно премахнахме S60 от продажба във Великобритания. Засега това е информацията, която можем да дадем“

Друга причина за решението може да са продажбите на S60. Цифрите, публикувани от Jato Dynamics (която комбинира продажбите на S60 и V60), показват, че спадът е с 51% в сравнение с 2021 г. – най-големият спад в гамата на Volvo.

Предполага се, че най-голяма вина за този спад има S60, като се има предвид, че V60 остава в продажба.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации