Италианското студио за дизайна Pininfarina показа нов вариант на своя първи самостоятелен модел. Това е електрическата хиперкола Battista, която е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи. Машината е получила специален цвят на каросерията, като беше представена по време на специална изложба, организирана от Британската библиотека.

Покривалото на хиперколата беше повдигнато от двама бивши пилоти от Формула 1 – Ник Хайдфелд и световният шампион от 2016 г. Нико Розберг. Автомобилът е получил доста любопитна окраска, в която не доминира нито един отделен цвят. В случая, белият се съчетава с геометрични фигури, орнаменти и линии, които са сиви, червени, черни и златисти.

 

Всъщност, Pininfarina Battista беше показана официално на автосалона в Женева през март. В нейното създаване участва и хърватската компания Rimac. Машината се задвижва от 4 лектромотора с мощност 1900 к.с., които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 2 секунд, а максималната скорост е 350 км/ч.

 

„Италианският дизайн е дал много на света, но той нямаше да бъде такъв, ако не беше Леонардо да Винчи и оформените от него принципи. Именно той обединява изкуството и дизайна с инженерните решения, а това е особено актуално в XXI век“, категорични са от Pininfarina.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации