Британският производител Aston Martin подготвя от известно време излизането на пазара на хиперкола със средно разположение на двигателя. Компанията вече представи концептуалната версия AM-RB 003, а сега потвърди, че серийният вариант ще се казва Valhalla.

В марката явно продължават да спазват традицията, според която моделите получават името, започващи с V. През 1951 г. се появи Vantage, като така беше кръстено мощното купе DB2 и макар, че това име така и не беше използвано първоначално, то беше регистрирано като товарна марка през 2005 г.

 

„Имената на моделите на Aston Martin винаги привличат огромно внимание, тъй като те са призвани да разказват истории и да създават емоции. След като представихме Valkyrie, трябваше да се появим с нещо още по-гръмко и така идва Valhalla, която да покаже връзката между автомобилите ни“, обясни генералният директор на Aston Martin – Анди Палмър.

 

От хибридната хиперкола, чиято конструкция е от карбон, ще бъдат направени едва 500 бройки. Задвижването е поверено на агрегат с мощност 1000 к.с., в който влизат V6 бензинов двигател с турбо, електромотор, 8-степенна скоостна кутия с две съединителя, диференциал с повишено триене и система за задвижване на четирите колела (e-AWD).

 

При тегло от едва 1350 кг. новият модел на Aston Martin ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди и развива масимална скорост от 354 км/ч.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации