Знаете ли кой е Махавир Рагунатан? Не? Това е сериозен пропуск. 20-годишният индиец се състезава във Формула 2 този сезон и е напът да постигне рекорд по наказания, непознат в елитните шампионати на ФИА.

Рагунатан забавлява феновете с издънките си по трасетата тази година, но стюардите на ФИА изобщо не намират изпълненията му за смешни, а наказателните му точки стават все повече и вече са 8.

Вчера Махавир записа ново нарушение на правилата на „Спа”, където Формула 2 подгрява за Гран при на Белгия във Формула 1 и е съвсем близо до това да бъде наказан за втори път в рамките на един сезон да пропусне едно състезание – нещо, което досега не се е случвало нито във Формула 2, нито във Формула 1.

Вчерашната издънка на Махавир – в квалификацията в Белгия пилотът на MP Motorsport записа най-добро време в един от секторите на „Спа”, въпреки че мина оттам на жълт флаг. Така наказателните му точки са вече 8 и той ги трупа по-бързо отколкото кара на пистата.

За първите 9 старта във Формула 2 Рагунатан събра 12 наказателни точки и пропусна уикенда в Австрия, като имайте предвид, че във Формула 2 пилотите карат по 2 състезания на уикенд и след санкция пилотът пак стартира с 0 наказателни точки.

Серията на Рагунатан стартира в Бахрейн, където той успя да пресече финала на два пъти, тъй като не се прибра в бокса в края на обиколката след карирания флаг. В Баку не спря при техническите комисари на ФИА, които искаха да претеглят колата му на кантара и също така направи две изпреварвания зад колата на сигурността. В Монако също получи две наказания – заради удар със свой съперник и защото мина през изхода на бокса в първата обиколка.

Най-сериозните му нарушения обаче бяха на „Пол Рикар”, където Махавир не спази правилата на виртуалната кола на сигурността в продължение на 3 последователни обиколки и получи 3 наказателни точки.

Сега остава да разберем дали наистина Махавир ще пропусне още един уикенд този сезон заради наказания, все пак двата старта във Формула 2 този уикенд предстоят.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации