Hennessey готви Corvette с 1200 коня

04 December 2019 09:35
Hennessey готви Corvette с 1200 коня
Hennessey готви Corvette с 1200 коняHennessey готви Corvette с 1200 коняHennessey готви Corvette с 1200 коня
Прочетете повече за:
Chevrolet CorvetteC8Hennessey

Специалистите от ателието Hennessey подготвят спортен автомобил с мощност 1200 к.с., който ще се появи през 2021 г. В неговата основа ще бъде новото поколение на Chevrolet Corvette, като двигателят ще получи два турбокомпресора, а част от елементите му ще бъдат подменени. Освен това, Hennessey ще предложи и версии на автомобила с по-малка мощност.


"Очакваме, че новият C8 Corvette ще се превърне в отлична основа, благодарение на която вашите клиенти ще могат да персонализират своите автомобили, като им прибавят значителна допълнителна мощност", коментира основателят на ателието Джон Хенеси.

 

Той допълни, че през последните два месеца компанията му е получила гоям брой запитвания за това, дали ще предлага новия Corvette. Заради това е създаден онлайн-форма, на която се приемат поръчки за автомобили. До момента техният брой е над 250 и продължава да расте, като основното, което искат бъдещите купувачи е повече мощност.

 

На първо време, тунинг-ателието ще предложи подобрена изпускателна система, която, както отбелязват специалистите, ще доведе до малко увеличение на мощността. Силовият агрегат ще получи 2 турбокомпресора, за да достигне 1200 к.с. Освен това, ще бъде усъвършенствана трансмисията, като производителността ще се предава на задните колела.

 

Суперколата ще получи допълнителни аеродинамични елементи - пакет CarbonAero, а също така подобрени спирачки Brembo, регулируемо окачване, както и специални гуми и джанти.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ