10 много щури пикапи

15 December 2019 09:10
10 много щури пикапи
10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи10 много щури пикапи
Пикапите би трябвало да са надеждни, предвидими и донякъде скучни работни коли. Не и в този случай. Представяме ви 10 необичайни модела, които преобръщат представите ни за този тип автомобили.

Shelby F-150 Super Snake

С масивната си решетка и по-ниска стойка, F-150 Super Snake е един от един от най-екстремните тунинг комплекти, които можете да закупите за модела. Под капака на този мускулест автомобил се крие огромен 5,0-литров турбо V8 агрегат, който произвежда 750 к.с. и дори идва с тригодишна гаранция.

Hummer H1

Малко хора знаят това, но всъщност е можело да си поръчате пикап версия на H1 с две врати. Продадени са изключително малко бройки и също като „нормалния“ Hummer H1, той има сериозно присъствие на пътя.

AMG G63 6X6

AMG 6X6 е създаден така, че да може да отговори на всички топографски и метеорологични предизвикателства, които досега са спирали другите автомобили. Той разполага с 536 к.с. и доста офроуд подобрения над стандартната G-Class. Общо взето, всичко в този автомобил е прекалено, но точно това ни харесва.

Ford F-150 Raptor

Предлагането на ограничена серия като G63 6x6 е едно, но истински невероятното в случая е, че Ford продава толкова брутален и способен офроудър като сериен модел от завода. Raptor разполага с 3,5-литров EcoBoost двигател, който е способен да произведе 450 к.с. и близо 700 Нм въртящ момент.

Dodge RAM SRT10

SRT10 е безумна комбинация от обикновен стар пикап Ram и 8,3-литров V10 двигател от Viper с мощност от 500 к.с. Най-интересното в тази ситуация е, че „напомпаният“ пикап е бил пуснат в серийно производство, а не като лимитирана серия.

GMC Syclone

Малкият товарен отсек и недостатъчният капацитет на теглене, правят GMC Syclone не особено добър пикап за работа, но благодарение на 4,3-литровия V6 от Corvette, той е много (донякъде излишно) бърз. Ограниченото количество в което излиза модела, не му пречи да стане култова класика.

Mazda Rotary Pickup

От Mazda бяха толкова горди със своя Ванкелов двигател, че решиха да го сложат в пикап, който бе наречен Rotary Pickup. Естествено. Този тип двигатели работят на високи обороти и имат малък въртящ момент, което е точно обратното на това, което би ви трябвало в един пикап. По разбираеми причини, фирмата приключи производството на модела доста бързо.

Lamborghini LM002

LM002 има най-безполезният товарен отсек правен някога, но все пак заслужава да е в този списък. Той е комбинация от изключителен V12 двигател от Lambo Countach (450 к.с.) и готов за пустинята джип. Първият сериен модел е показан на автомобилното изложение в Брюксел през 1986 година и веднага получава прякора “Rambo-Lambo”.

Hennessey Goliath 6x6

Базиран на Chevrolet Silverado Trail Boss 2019 г., този пикап има няколко „малки“ подобрения, които рядко срещаме в автомобилния свят. Фирмата напълно променя задното окачване, за да успее да вмести допълнителния мост, като всичките четири задни колела изпращат мощност към земята. Поставена е изцяло нова каросерия отзад, акомпанирана от ролбар, които има задачата да побере резервната гума. Колата е вдигната във въздуха с 203 мм повече и разполага с 20-инчови Hennessey джанти, обути в 37-инчови BFG офроуд гуми. Предната и задната броня, също за заменени от Hennessy компоненти, които спомагат за чудовищната визия на пикапа.

Ford F-150 SVT Lightning

Oт Ford решили, че би било добра идея да поставят турбо V8 агрегат под капака на F-150 от средата на 90-те, създавайки SVT Lightning. Резултатът са респективните 380 конски сили, 610 Нм въртящ момент и спринт от 0-100 км/ч за 5.4 секунди.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ