Audi се отказва от бутоните в салона

15 December 2019 09:48
Audi се отказва от бутоните в салона
Audi се отказва от бутоните в салонаAudi се отказва от бутоните в салона
Прочетете повече за:
Audiдисплеисензорни екрани

Новите модели на Audi няма да имат бутони и превключватели в салона, като тяхното място ще бъде заето от огромен сензорен дисплей, създаващ ефект на допълнителна реалност, заяви главният дизайнер на марката Марк Лихте в интервю за американското издание Motor Authority.


Лихте е сигурен, че за бъдеще комбинацията от прибори в интериора ще бъде с все по-малки размери, а различните монитори ще се обединят в един гигантски сензорен дисплей от рода на голям таблет. Дизайнерът разбира, че сензорните органи за управление не се харесат на всички и затова ще запази въртящото се копче за увеличение на звука от аудиосистемата.

 

"Започваме промени, като те ще се извършват постепенно, за да има време хората да свикнат с новите неща, а не да се шокират, когато трябва да си служат с тях", коментира главният дизайнер на Audi.

 

Първи с новата технология ще бъдат оборудвани топ-моделите на бранда, както и семейството електромобили e-tron. Интериорът на тези коли на Audi се отличава с 3 дисплея, като на тях излиа данни от информационно-развлекателната система, приборния панел и климатичната инсталация.

 

Процесът на цифровизация не само ще увеличи размерите на екраните, но и техният брой. Например, два допълнителни монитора ще заемат мястото на външните огледала, като те ще бъдат поставени в краищата на приборния панел или във вътрешната страна на вратите. Подобно схема вече се използва в семейството електрически кросоувъри Audi e-tron.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ