Популярността на моделите на Mini на някои пазари, най-вече американския, пада, тъй като повече местни клиенти смятат колите на марката за твърде малки. Преминаването към всъдеходи доведе до рязко намаление на продажбите на хечбекове и седани и това също се отразява на продажбите на британската компания, която търси изход от положението.

Според главния дизайнер на Mini – Оливер Хейлмер, един от вариантите е следващото поколение на Clubman да стане всъдеход. Сега комбито с 6 врати е по-късно и по-широко от „братчето“ Countryman, но в същото време време двата модела има приблизително една и съща цена. Затова и идеята е единият от тях да порасне на размери, като в този случай брандът ще предложи два различни SUV-модела на пазара.

 

Засега основният проблем си остава стойността на подобна промяна в конструкцията, като това не е свързано само с използването на двигател с вътрешно горене, но и на електромотор. В Mini обмислят възможността, новият SUV да бъде само с електрическо задвижване, но за целта моделът трябва да бъде конструиран по съвсем различен начин.

 

„Дори електромобил с по-малък като размери мотор се нуждае от твърда, но деформираща се конструкция около силовия агрегат. Обмисляме вариант, при който пространството между предната броня и роубара да бъде напълно с пяна, поглъщаща енергията, но това ще увеличи цената на модела“, коментира Хейлмер.

 

Съответно, заради увеличението на стойността няма как Clubman да остане хечбек или комби и трябва да се качи в по-горен клас. Затова и единственият разумен вариант е той да стане SUV, което донякъде ще оправдае по-високата му цена.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации