Шефовете на PSA и FCA подписаха сделката за сливане като равноправни партньори на двете компании, като този съюз ражда новия №4 в световната автомобилна индустрия. Очаква се, че Peugeot-Citroen и FIAT-Chrysler да продават общо около 8,7 милиона коли на година.

Прогнозите за приходите на новата компания са за почти 170 милиарда евро на година, като оперативната печалба се очаква да достигне 11 милиарда евро. Тези прогнози се базират на схематично събиране на резултатите на двете компании през 2018.

По отношение на консолидацията новата компания ще заложи на две платформи, които ще се използват при над две трети от масовите й модели. Така платформата за компактни модели и тази за коли от средния клас ще реализират по около 3 милиона бройки.

Бордът на директорите на новата компания ще включва 11 човека – по пет от PSA и FCA и акционерите им плюс настоящият главен изпълнителен директор на PSA Карлош Тавареш, който поема същата длъжност и в новата компания за срок от 5 години.

Първата сериозна информация за предстоящото сливане се появи в края на октомври, а малко по-късно от двете компании обявиха, че няма да закриват автомобилните марки, които PSA и FCA притежават, а сега под шапката им има общо 13 автомобилни производители.

PSA държи Peugeot, Citroen, DS, Opel, Vauxhall и Free2Move Lease, а FCA притежава Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, RAM и SRT.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации