Феновете на Ferrari все още не са загубили надежда, че любимият им тим може да запише сериозен успех срещу Mercedes в хода на новата турбо ера във Формула 1. След разочарованията през 2019, когато Черните кончета стартираха сезона като фаворити, но след това сериозно изостанаха, сега с нетърпение се чака болидът за предстоящата кампания, който трябва да е по-силен.

Последните състезания на 2019 показаха, че развитието на колата дава резултат, като най-успешен се оказа пакетът промени, използван от Сингапур нататък, но сега новините от Маранело не са особено окуражителни.

Според Лео Турини, легендарният италианският журналист, който винаги разполага с проверена информация от Ferrari, новата кола за сезон 2020 не показва очакваните резултати в аеродинамичния тунел и на симулатора. Според Турини „инженерите не са особено впечатлени”, но според друг източник от тима, забавянето в развитието не е решаващо, тъй като има време, то да бъде отстранено.

Новият сезон стартира през март в Австралия, а първите тестове са през февруари.

Турини коментира и една друга интересна тема – бъдещето на Себастиан Фетел в Маранело или очакванията, че германецът няма такова в италианския тим. 2020 е последният сезон по настоящия договор на Фетел с тима, като според Турини, много е възможно Себ да остане във Ferrari и след края на тази година. Естествено, след новите договори на Шарл Льоклер и Макс Версапен, това е по-скоро очаквано, но едва ли ще улесни позицията на Фетел, тъй като италианците вече свързаха дългосрочните си планове с пилота от Монте Карло.

Турини поясни и защо Фетел не изглежда притеснен от сериозните критики, които редовно отправя към него италианската преса. Причината е семпла – той просто не ги чете и така си спестява излишното напрежение, на което са подложени всички пилоти на Ferrari още от първите години на тима, създаден от Енцо Ферари.

Абонирай се
Уведомете за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Виж всички коментари

Подобни публикации