Преди повече от 10 години Top Gear постави вече бившия водещ на телевизионното предаване Ричард Хамънд в затруднено положение, тъй като трябваша да разбере кое превозно средство е по-бързо – френската хиперкола Bugatti Veyron или многоцелевия военен изтребител Eurofighter Typhoon.

Самото състезание – автомобил срещу самолет винаги завършва по един и същ начин, като въздушният апарат печели. Дори неговият съперник да е създаден от техническите гении от компанията Bugatti. Но пък е забавно, когато две невероятни машини се изправят една срещу друга.

 

Сега колегите ни от Великобритания решиха да повторят експеримента, като този път участват друг автомобил, друг самолет и друг водещ. Автомобилната индустрия този път е представена от британската суперкола McLaren Speedtail. Хибридната машина развива 1036 к.с. и моще да достигне скорост от 402,3 км/ч. Зад волана на автомобила е не кой да е, а Крис Харис.

 

Съперникът обаче е доста сериозен – последната и най-добра версия на изтребителя F35. Неговите технически характеристики са без значение, но надпреварата е наистина впечатляваща….